top of page

Impressie

 

Oase van rust in het groene hart

hand hart.JPG

Even voorstellen

Half verscholen tussen oude bomen en bossages, middenin de weilanden van de polder 'De Wilde Venen', staat een impulsante hofstede gebouwd in 1660. Het landgoed heeft boomgaarden, een moestuin, schapenwei, scharrelvarkens, kippen en huiskat. Vlakbij is de oorsprong van de Rotte. En dat op een handvol minuten sturen van de A12, één van ’s lands drukste snelwegen. Daarnaast biedt Landgoed Land van Belofte aantrekkelijke vertrekken, die allemaal sfeervol en landelijk-chique zijn ingericht:

Tuinkamer - Dinerkamer - Blauwe kamer - Herenkamer - Stal - Hooizolder


Bij mooi weer staan ook de tuin, met grote terrassen en de boomgaard tot uw beschikking.

Het Land van Belofte heeft 60 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Historie

De geschiedenis van  het Land van Belofte begint in 1660 toen de polder De Wilde Veenen

(één van de oudste droogmakerijen in Schieland) onder Moerkapelle droog viel. Om uit de kosten te komen moesten er boerderijen gebouwd worden om het land te kunnen exploiteren.

Zo omstreeks de jaren 1660 verrezen kapitale boerderijen waaronder die van het Land van Belofte, in opdracht van een vermogend wolkoopman uit Haarlem, Johan Herrewijn.

De aanwezigheid van een mooie grote opkamer en een ruime gewelfde kelder, welke voor de eigenaar bleven, maakt duidelijk dat het gebouw niet alleen bedoeld was als boerderij.
Het werd door de eigenaar ook gebruikt als buitenverblijf en deed tevens dienst als jachthuis.

In de vele pachtcontracten uit die tijd bedong de landeigenaarverpachter voor zijn gezin het recht om een kamer in de hofstede 'de herenkamer'  te gebruiken en daar van tijd tot tijd te komen logeren. De boerin moest dan ook voor de gasten koken en de kamer schoonhouden.

Sinds 1999 is het Landgoed Land van Belofte door de familie Villerius in gebruik.

IMG-20190803-WA0016_edited.jpg

Bezichtigingen vinden uitsluitend plaats op afspraak

'Adembenemende locatie, waar je vogel- en kikkergeluiden op de achtergrond je doen denken aan de Franse residentie. Hier komen we graag terug!'

- Rika- 

facebook-icon-preview-1.png
facebook-icon-transparent-background-2.p
bottom of page